Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lócsemegék

Ezen az oldalon elmondom, hogy milyen lócsemegék vannak, és hogy hogy kell elkészíteni őket!!!

 

 

Korpás csemege

Hozzávalók:

  • kb. 7,5 dkg búzakorpa
  • méz vagy cukorszirup
  • forralt víz

Elkészítése:

  1. Öntsd a vizet a búzakorpára.
  2. Keverd hozzá a mézet vagy a cukorszirupot, majd hagyd langyosra hűlni.

Megjegyzés:

Egy téli lovaglás után nincs is ennél jobb csemege a lovadnak.

Ropogós finomság

Hozzávalók:

  • 1 csésze cukorrépapép (12 órányi áztatás után)
  • vízzel elkevert búzakorpa
  • 2 alma
  • 2 sárgarépa
  • 1 szelet rozsos kétszersült
  • szelet gyömbértorta

Elkészítése:

  1. Vágd össze az almát és a répát, törd darabokra a kétszersültet, és az egészet keverd össze.
  2. Terítsd el a keveréket a gyömbértorta tetején, és már kínálhatod is a csemegével a lovadat.

Almás meglepetés

Hozzávalók:

  • 1/2 alma
  • 1 sárgarépa
  • 2 szelet rozsos kétszersült

Elkészítése:

  1. A vékony szeletekre vágott almát és répát tedd a két szelet kenyér közé.
  2. Kösd át az egészet egy szénaszállal, és kész is az ajándék a lovadnak.

Cukorrépapüré

Hozzávalók:

  • darabka dinnye
  • 1 banán
  • szőlő
  • 1 alma
  • 1 csésze cukorrépapép (12 órányi áztatás után)
  • 1 csésze zab

Elkészítése:

  1. Egyszerűen csak add hozzá a felszeletelt gyümölcsöket a beáztatott cukorrépapéphez, és már kész is a finomság!

Almatorta

Hozzávalók:

  • 2 alma
  • 2 kerek szelet rozsos kétszersült
  • 2 sárgarépa
  • 1/2 csésze zab
  • 1 csésze cukorrépapép (12 órányi áztatás után)
  • 1 salátalevél

Elkészítése:

  1. Az egyik kétszersültön kend szét a cukorrépapépet, és tedd rá a darabokra vágott almát és répát.
  2. Szórd meg zabbal, majd takard le a salátalevéllel.
  3. Végül az egészet fedd le a másik kétszersültel

Saláta lovaknak

Hozzávalók:

  • sárgarépa
  • alma
  • fejes saláta
  • zab
  • méz

Elkészítése:

  1. Vágd össze az almát, a sárgarépát és a fejes salátát.
  2. Tedd őket egy tálba, majd keverd el a mézzel és a zabbal.

Töltött alma

Hozzávalók:

  • 1 nagy alma
  • kevés zab
  • morzsásra tört zabos kétszersült
  • darabolt sárgarépa

Elkészítése:

  1. Vágd le az alma tetejét, és vágd ki a belsejét.
  2. Törd össze a kivájt gyümölcshúst, és keverd el a többi hozzávalóval.
  3. Az egészet töltsd vissza az almába, és tedd vissza rá a tetejét.

Megjegyzés:

Ha nem akarsz annyit pepecselni az egésszel, akkor egyszerűen turmixold össze a tölteléket és azt öntsd bele az almába. A színe nem biztos, hogy szép lesz, de a lovadnak nagyon ízleni fog majd.

Korpás torta

Hozzávalók:

  • búzakorpa
  • alma
  • sárgarépa

Elkészítése:

  1. Egy tálban keverj a korpához vizet, amíg meg nem szívja magát és kemény nem lesz.
  2. Borítsd az egészet egy tányérra, és díszítsd alma- meg répaszeletekkel.

Töltött palacsinta

Hozzávalók:

  • közönséges vagy lovaknak készült palacsinta
  • 1 alma
  • 1 banán
  • cukorrépapép (12 órányi áztatás után)

Elkészítése:

  1. Szeleteld fel az almát és a banánt, és keverd el a beáztatott cukorrépapéppel.
  2. Kenj egy keveset a keverékből egy palacsintára, és tekerd össze.

Megjegyzés:

Ezt ismételd meg a többi palacsintával is.

Hamis zabkása

Hozzávalók:

  • 1 szelet rozsos kétszersült
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 3 reszelt sárgarépa

Elkészítése:

  1. Törd össze a kétszersültet, és keverd el a többi hozzávalóval.
  2. Kevergetés közben adj hozzá vizet, amíg zabkása jellegű nem lesz.

Palacsinta lovaknak

Hozzávalók:

  • 2 sárgarépa
  • kb. 9 dkg búzaliszt
  • 1/2 csésze tej
  • 1 tojás
  • vaj

Elkészítése:

  1. Pucold meg és reszeld le a sárgarépát.
  2. A lisztből, a tojásból és a tej feléből keverj sima tésztát egy tálban.
  3. Egy habverővel keverd hozzá a maradék tejet és a reszelt sárgarépát.
  4. Egy kevés vajat forrósíts fel egy serpenyőben, süsd meg benne a palacsintát, és hagyd kihülni.

Fontos!

Nemcsak az emberekre, de a lovakra is vonatkozik az a szigorú szabály, hogy édességet csak módjával szabad fogyasztani!

Rozsos rágcsa

Hozzávalók:

  • 6 szelet rozsos kétszersült
  • 2 alma
  • néhány sárgarépa
  • cukorrépapép (12 órányi áztatás után)
  • zabpehely
  • víz

Elkészítése:

A hozzávalókat alaposan keverd össze, majd kend meg vele a kétszersülteket.

Tipp:

A szeletek tetejére teketsz néhány salátalevelet.

Zabos répa

Elkészítése:

  1. Moss és hámozz meg egy nagy sárgarépát, majd kend be mézzel.
  2. Alaposan forgasd meg egy tálka zabban.

Gyümölcsös zöldségsaláta

Hozzávalók:

  • 1 alma
  • 1 nagy sárgarépa
  • 1 körte
  • 1 banán
  • pár szem szőlő

Elkészítése:

Vágd össze a hozzávalókat nem túl nagy darabokra, és mindent keverj össze egy tálban.

Töltött alma

Hozzávalók:

  • 1 alma
  • 1 körte
  • 2 sárgarépa

Elkészítése:

  1. Vágd le az alma fölső negyedét, mint egy kalapot, és tedd félre.
  2. Vájd ki az alma belsejét.
  3. Vágd apróra a körtét, a sárgarépát, add hozzá az almából kikapart gyümölcshúst, majd töltsd a keveréket az almába.
  4. Végül tedd vissza az almára a levágott ,,kalapot".

Megjegyzés:

A lovad nagyon fog örülni a finom meglepetésnek.

Fontos!

A cukorrépapépet csak több órányi áztatás után szabad odaadni a lovaknak. Ellenkező esetben a cukorrépa a ló torkában kezd megduzzadni, ami az állat fulladását okozhatja.

A reggel beáztatott répapépet egész nap, az este vízbe tettet egész éjjel, tehát 10-12 órán keresztül kell áztatni. Ha 2-3 óra múlva kellene etetni a lovat, célszerű meleg vizet használni.

Cukros almaszeletek

Hozzávalók:

  • 1 alma
  • 10 teáskanál cukor

Elkészítése:

  1. Vágd vékony szeletekre az almát, és tedd egy tálcára.
  2. Szórd meg cukorral a szeleteket, és tedd ki a napra pár órára, hogy a szeletek ropogósak legyenek.

Szünidei finomság

Hozzávalók:

  • 2 puha, kerek szelet kenyér
  • 1 alma
  • 1 narancs vagy mandarin
  • 4-5 dkg búzakorpa
  • 1 mézeskalács szív

Elkészítése:

  1. Kevés vízzel keverd el a korpát, és kend meg vele az egyik kenyeret.
  2. Pucold meg a narancsot vagy a mandarint, és körben, az almaszeletekkel váltogatva helyezd el a kenyéren a gerezdeket.
  3. Takard be a szendvicset a másik szelettel, és az egészet díszítsd a mézeskalácsszívvel.

Lyukas torta

Hozzávalók:

  • 2 kerek rozsos kétszersült, lyukkal a közepén
  • 7-8 dkg zabpehely
  • 1 sárgarépa, reszelve
  • 2 alma
  • 1 egész sárgarépa

Elkészítése:

  1. Halmozd a zabpelyhet és a reszelt  répát az egyik kétszersültre, majd tedd rá a másik szeletet, és a tetejére dísznek a felszeletelt almát.
  2. Végül szúrj a lyukba egy egész répát.

Megjegyzés:

A lovad nagyon fogja szeretni. És boldog lesz ha a szülinapjára (is) elkészíted.

Szülinaposok kedvence

Hozzávalók:

  • 2 szelet kerek rozsos kétszersült
  • 2 alma
  • 2 sárgarépa
  • porcukor és víz a mázhoz

Elkészítése:

  1. Reszeld le a répát és az almát, halmozd őket az egyik kétszersültre, majd tedd rá a másik szeletet.
  2. A vizet keverd el annyi porcukorral, hogy cukormázat kapj.
  3. Töltsd egy műanyag zacskóba, aminek vágd ki az egyik sarkát.
  4. A zacskót megnyomva írj valami kedveset a torta tetejére.

Répás golyók

Hozzávalók:

  • 1 csésze zabliszt
  • 1 csésze fehér liszt
  • 1 csésze reszelt sárgarépa
  • 1 tk só
  • 1 tk cukor
  • 2 tk kukoricaolaj
  • 1/4 csésze víz
  • 1/4 csésze melasz ( bioboltokban kapható, de cukorsziruppal, illetve mézzel is helyettesíthető)

Elkészítése:

  1. A hozzávalókat a fenti sorrendben keverd össze.
  2. Formálj a tésztából kis golyókat, és helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tapsibe.
  3. 175 oC-ra előmelegített sütőben (gázsütőben 2. fokozat) 15 perc alatt szép aranybarnára sül.

Pónisüti

Hozzávalók:

  • 2 sárgarépa
  • 2 csésze víz
  • 1 tk só
  • 9 csésze fehér liszt
  • 4 tk vaníliás cukor
  • 6 csésze zabliszt

Elkészítése:

  1. Darabold fel a sárgarépát, öntsd rá a vizet, és add hozzá a sót.
  2. Szórd bele a lisztet, keverd el.
  3. Most jöhet a vaníliás cukor és a zabliszt.
  4. Alaposan gyúrd össze.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 175 oC-ra előmelegített sütőben (gázsütőben 2. fokozat) 10 percig süsd.

Darás szendvics

Hozzávalók:

  • 2 szelet fehér kenyér
  • kevés víz
  • 1 alma
  • 1 narancs
  • 1 csésze búzadara

Elkészítése:

  1. Keverd el a darát annyi vízzel, hogy kenhető legyen.
  2. Kend a kenyérre.
  3. Halmozz a tetejére narancs- és almagerezdeket, majd fedd be a másik szelet kenyérrel.

Ropogtatnivaló

Hozzávalók:

  • 2 puffasztottrizs-szelet
  • 4 alma
  • 2 sárgarépa

Elkészítése:

  1. Reszeld le az almát és a répát, majd keverd össze.
  2. A masszát kend a rizsszeletre, és borítsd rá a másikat.

Mézes süti

Hozzávalók:

  • 1 csésze teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 3/4 csésze zabliszt
  • 20 dkg méz
  • víz

Elkészítése:

  1. Keverd össze a hozzávalókat, s adj hozzá annyi vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapj.
  2. Ha túladagolnád, szórj még rá egy kevés lisztet.
  3. Nyújtsd ki a tésztát, és szaggass ki belőle neked tetsző formákat.
  4. Helyezd a sütiket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és 175 oC-on süsd, míg a tészta kemény nem lesz - de vigyázz, meg ne égjen!

Pónimüzli

Hozzávalók:

  • 1 csésze gyümölcsös müzli
  • kevés rostos gyümölcslé
  • 1 alma
  • 2 tk méz

Elkészítése:

  1. Öntsd a gyümölcslevet a müzlire.
  2. Várd meg, míg a gabona magába szívja a folyadékot.
  3. Szeleteld fel az almát, és add hozzá a müzlihez.
  4. Csorgasd rá a mézet, és alaposan keverd el.

Bundázott gyümölcsök

Elkészítése:

  1. Moss meg egy nagy sárgarépát, egy almát és olyan gyümölcsöket, amiket a lovad szeret.
  2. Kend be őket mézzel, majd forgasd meg zabban.

Vitamintorta

Hozzávalók:

  • 2 csésze tej
  • 1 ek méz
  • 4 dkg lenmag
  • 10 dkg búzadara
  • 3 alma
  • 3 körte
  • 4 sárgarépa
  • 3 banán

Elkészítése:

  1. Csurgasd a mézet a tejbe, keverd el.
  2. Öntsd rá a mézes tejet a lenmagra és a búzadarára, majd alaposan keverd össze.
  3. Reszeld le a gyümölcsöket és a répát, add hozzá az előzőekhez.
  4. Öntsd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és 200 oC-ra előmelegített sütőben (gázsütőben 3. fokozat) süsd barnára.
  5. Éjszakára hagyd a tepsiben, csak másnap szeleteld fel.

Répapalacsinta

Hozzávalók:

  • 2 sárgarépa
  • 1 tojás
  • csipet só
  • 2/3 csésze fehér liszt
  • 1 1/4 csésze tej
  • 1 - 2 ek vaj a sütéshez

Elkészítése:

  1. Reszeld le a sárgarépát.
  2. A sóval keverd el a tojást, add hozzá a lisztet, majd a tej felét, és keverd el jó alaposan, hogy ne maradjanak benne a csomók.
  3. Most öntsd bele a maradék tejet és a répát.
  4. Süsd ki a palacsintákat.
  5. Hidegen tálald.

Vegyes finomság

Hozzávalók:

  • 1 burgonya
  • 3 sárgarépa
  • 2 alma
  • 1 szelet kenyér
  • 2 puffasztottrizs - szelet
  • kevés zab

Elkészítése:

  1. Darabold össze a burgonyát, a sárgarépát és az almát, tépkedd apró darabokra a kenyeret és a rizsszeleteket, majd adj hozzá egy kevés zabot.
  2. Egy vödörben keverd össze az egészet - és már tálalhatod is!
 
 

 

Képgaléria


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 32567
Hónap: 626
Nap: 19